Scouts (jongens)

Wij zijn de Scouts!

De Scouts troep is een gezellige groep jongens van 11 tot en met 15 jaar. Wij draaien club op de woensdagavond van 19.00 uur tot en met 21.00 uur. Op ’t Pioniershonk van Scouting Maria Goretti Hoeven. Opperstraat 14

Op een gezellige, sociale en leerzame manier bezig zijn.

Zowel scoutingactiviteiten als typische jongenszaken komen aan bod. De clubs op de woensdag avond zijn gebaseerd op de spelvisie samengevat in het woord SCOUTS en dus zeer gevarieerd en bieden dus voor ieder wat wils.

S: Samen stappen we op met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
We werken en spelen in sub groepen van 5 tot 6 jongens.

C: Code en traditie zijn onze basis. Wet en belofte onze waarden.
We maken afspraken met elkaar hoe we samen werken en spelen.

O: Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
Door buiten activiteiten en spelen in het bos en tochten door de omgeving.

U: Uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
Door opdrachten uit te voeren krijgen we overal meer ervaring in en leren we om door te zetten.

T: Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
Samen zijn we sterk en daarom respecteren we ieder levend wezen.

S: Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van de jongens te benutten.
Iedereen heeft zijn eigen kwaliteit en handigheden en daarom kunnen we samen veel.

Door het jaar heen zijn er enkele bijzondere activiteiten, zoals Overvliegen (het overgaan van de oudsten naar de volgende speltak), Kerstviering, Infodag en regionale Scouting activiteiten. Bij deze activiteiten zijn alle scouts (jongens en meiden van 10-14) van heel west Brabant uitgenodigd. Zo is er bijvoorbeeld jaarlijks een carnavalsbal en de Scoutmars, de Hunt en het Regionaal Scouts Weekend (RSW).

Installatie & Insignes.

Je mag 4 keer gratis komen kijken bij de verkenners. Wanneer je besluit erbij te komen, wordt je na een aantal weken geïnstalleerd. Dit houdt in dat je er vanaf dat moment echt bij hoort. Je legt een belofte af, waarin je belooft je aan de verkenners wet te houden. Vanaf dan hoor je ook bij een subgroep (Patroille) en behoor je een uniform te hebben.

Je kunt ook zelfstandig werken aan een insigne. Insignes zijn plaatjes voor op je blouse die je kunt verdienen, door te laten zien dat je die vaardigheid beheerst. Er zijn veel verschillende soorten insignes. Bijvoorbeeld: Sport, Pionieren, Brandpreventie, Dans, Muziek, Handwerken, Koken, Fotografie, EHBO en nog veel meer.

Het zomerkamp

Hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp. Dit vindt altijd plaats in de basisschoolvakantie. We verblijven dan een hele week in een bos. Er wordt in de subgroepen gekampeerd. Je mag zelf koken en je tent en keukenhoek opbouwen en schoonhouden. Het programma bestaat uit het toepassen van de scouting technieken die je het afgelopen jaren geleerd hebt en ontdekken van de omgeving. Het kamp sluiten we af een Bonte Avond, waarbij ouders, broers, zussen en andere belangstellenden van harte uitgenodigd zijn.

Interesse?

Houd je van avontuur, spelen met andere jongens, technieken en kamperen en ben je niet bang voor een uitdaging. Kom dan gerust eens kijken op een woensdag avond. Voor informatie kan altijd gebeld worden naar onderstaand nummer. De contributie bedraagt € 15.00 per maand. Dit is all-in en dat betekent dus dat de kosten voor de bijzondere activiteiten, de weekenden en het kamp hier al bij inbegrepen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de contactpagina

Tot snel. Namens de Verkenners en Verkennerleiding, Scoutinggroeten,

Hopman Koen van Nispen