Bevers

Mogen we ons even voorstellen?

Bevers zijn meiden en jongens in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar en daarmee de jongste leden bij onze groep. In het jaar dat de kinderen 5 worden mogen ze al bij de bevers komen. De bevergroep van scouting Hoeven is in 1998 gestart en bestaat dus al 12 jaar!

Wij hebben een brede variëteit aan activiteiten die wij graag aan de kinderen aanbieden, zoals verschillende knutselopdrachten, actieve spelletjes, muziek, speurtochten enz. Voor onze programma's gebruiken wij thema's.

Ze draaien hun opkomsten in het dorp "Hotsjietonia". Zij spelen in één grote fantasiewereld en krijgen regelmatig bezoek van verschillende fantasie figuren zoals, Stuiter, Keet Kleur, Rebbel, Bas Bos, Professor Plof en vele anderen.

Link voor meer gegevens over het dorp

Er wordt hun op een zeer speelse en avontuurlijke, maar verantwoorde manier, geleerd om netjes om te gaan met de natuur, om te gaan met andere kinderen van hun leeftijd etc. Ze ontdekken de wereld om hun heen op verschillende manieren, waardoor dit bijdraagt aan hun ontwikkeling.  Met Professor Plof worden proefjes gedaan, met Keet Kleur worden verf en kwasten uit de kast gehaald en met Rozemarijn wordt de omgeving netjes gehouden en lekkere hapjes gemaakt. En met Stuiter doen we natuurlijk veel spelletjes.

Ook gaan we op kamp met de bevers. Dat houdt in dat we lekker eens een keer een nachtje gaan logeren op ons eigen pioniershonk. Da’s hartstikke spannend natuurlijk!

Bij de bevers beleef je iedere keer weer iets nieuws en krijg je weer een andere uitdaging. En al deze leuke en spannende dingen doe je met kinderen die even oud zijn als jijzelf.

Onze opkomsten zijn iedere zaterdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur. In het jaar dat de Bever 7 jaar wordt, vliegt hij of zij over naar de volgende speltak: de Welpen.

De maandelijkse contributie bedraagt 15 euro. Voordat de kinderen ingeschreven worden, mogen ze eerst vier keer mee spelen. In deze periode kunnen ze een beslissing maken of ze de Bevers leuk vinden of niet. Dus kom gerust een keertje kijken en meespelen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de contactpagina

Teamleidster Tamara Wagemakers
Leider Dirk Hopmans