In de omgeving

Het centrum van Hoeven ligt op slechts 15 minuten lopen vanaf 't Pioniershonk. In het centrum kun je alle belangrijke winkels vinden, waaronder een Albert Heijn, een ALDI en een DA-drogist voor de dagelijkse boodschappen. Net naast het centrum kan men ook het oude seminarie 'Bovendonk' vinden, omringd door een mooi onderhouden park. Ondertussen is dit geen actieve priesteropleiding meer, maar omgebouwd tot een conferentiecentrum. Toch is het zeker de moeite waard om een keer rond het park te lopen!

Recreatiemogelijkheden

De Pagnevaartse Bossen vormen een groot natuurgebied op ongeveer 25 minuten lopen van 't Pioniershonk. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes door het gevarieerde gebied verkrijgbaar bij de lokale VVV Halderberge.
Zwemmen is mogelijk in het gigantische waterparadijs 'Splesj', een buitenzwembad met veel waterattracties. Er is tevens een speeltuin aanwezig en er is mogelijkheid tot roeien en waterfietsen. In geval van slecht weer is er altijd nog het overdekte zwembad 'De Banakker' in Etten-Leur of het wat luxere 'De Stok' in Roosendaal.
De jongere kinderen (tussen de 2 en 10 jaar) kunnen zich ook prima vermaken in de binnenspeeltuin 'Bubbels'.
Meer informatie over tourisme is in te winnen bij VVV Halderberge, ook is het de moeite waard om eens te kijken op 'Waar Brabant Begint'.

Recreatiemogelijkheden rond en buiten Hoeven

Een greep uit de dagje-uit-mogelijkheden die per fiets dan wel per auto te bereiken zijn: de stad Breda, Luchtvaartmuseum Seppe, het Drukkerijmuseum Etten-Leur.
Als je op zoek bent naar een wat stoerder dagje-uit, dan kan u terecht bij Steketee Rucphen of de Skidome Rucphen.